Om de opleiding Huidtherapie op de Haagse Hogeschool zo goed mogelijk te introduceren, hebben wij voor jullie een interview gehouden met een oud-leerling van de studie en inmiddels docent en mentor op onze school. Haar naam is Anne Merel van Elp, zij is 24 jaar oud.

 
1. Waarom heeft zij voor de opleiding Huidtherapie gekozen? 

Anne-Merel kwam van het gymnasium en wist zeker dat zij iets in de gezondheidzorg wilde doen.  Haar eerste keus ging uit naar geneeskunde. Maar zij vond het een erg grote stap om gelijk universiteit te doen. Daarom koos zij ervoor om huidtherapie te gaan doen op hbo niveau, als een soort van tussen station. Uiteindelijk vond zij dit zo’n leuke opleiding, dat ze er is blijven hangen. 

  
2. Waar ziet Anne-Merel zichzelf over 10 jaar? 

Over tien jaar hoopt Anne-Merel dat zij manager is in een onderwijsinstelling. Maar haar echte grote doel is, de nieuwe Sabine Uitslag worden. 
  
3. Heb je tips voor de aankomende studenten van de opleiding Huidtherapie?

Haar tip aan de toekomstige studenten is, weet voor welk ‘vak’ je kiest. Het is een specifieke opleiding en is erg patiëntgericht.

 

4. Wat is volgens haar het moeilijkste vak tijdens de opleiding ?  

Het moeilijkste vak tijdens de opleiding waren de projecturen. Dit komt omdat je hierbij veel moet samenwerken. Helaas, ligt samenwerken bij Anne-Merel n niet zo aangezien zij erg fanatiek en creatief ben. En graag wilde dat haar creaties altijd gekozen werden. Tevens vond zij zichzelf meestal ‘one of the guys’ en om dan met tien meiden te moeten samenwerken is dan ook erg vermoeiend.  


  1. Kun je kort iets vertellen over de studievereniging?

De studievereniging was eigenlijk nog niet heel actief toen Anne-Merel op school zat, gelukkig is daar verandering in gebracht en is het bestuur van de vereniging erg actief geworden. Zij vindt het daarom ook een aanvulling op de opleiding. 

  1. Wat was de grootste ‘struggle’ in de opleiding?

Haar grootste struggle is altijd al hetzelfde gebleven. Namelijk dat zij erg jong is met een oude geest. Hiermee bedoelt Anne-Merel dat zij altijd de jongste is geweest in de opleiding en nu ook in haar baan als docent en mentor.  Desondanks merken veel mensen daar niks van, omdat zij altijd erg zelfstandig is geweest. 

  1. Heb je je wel is onzeker gevoelt door ontevreden patiënten?

Anne-Merel is nooit onzeker geweest door een ontevreden patiënt. Wel is zij zich ervan bewust geraakt hoe belangrijk een goede voorlichting is voor patiënten.  

  1.  Wat was jou hoogtepunt van de opleiding?

Één van de hoogtepunten van de opleiding was dat zij overging van jaar 1 naar jaar 2. Ten tweede vond Anne-merel haar internationale stage in Praag ook superleuk! Maar het allerbeste vond zij dat ze tijdens haar eindtoespraak mocht vertellen dat ze geslaagd was en een baan had aangeboden gekregen op de Haagse Hogeschool. 

  1. Hoeveel inspanning vergde deze opleiding van jou?

Omdat Anne-Merel altijd al goed kon plannen en erg zelfstandig was, was deze studie haar relatief minder zwaar gevallen dan bij andere studenten. Dit kwam omdat ik zij haar tijd meestal erg nuttig gebruikte. Ze maakte bijvoorbeeld haar huiswerk in pauzes en tussenuren, ook gebruikte zij de tijd voor onbegeleide lessen goed. Daarom heeft zij wel de mogelijkheden gehad om te kunnen werken en feesten. Verder was zij heel fanatiek in het behalen van goede cijfers. 

  1. Als er leerlingen zijn die twijfelen bij hun studiekeuze, wat kan jij ze dan mee geven? Oftewel wat voor soort persoon moet je zijn om aan deze opleiding deel te nemen?

Als je deel wilt nemen aan deze studie, is het erg belangrijk om te weten wat de beroepsmogelijkheden zijn. Ook Anne-Merel ziet vaak als slb-er (mentor) dat leerlingen het niet naar hun zin hebben op de opleiding. Dan gaat zij meestal een gesprek met ze aan en komt het er op neer dat ze meer geïnteresseerd zijn in de rol van de onderzoeker. Het kan namelijk dat je jezelf geen huidtherapeut vind maar het vak erg leuk vind. Sommige kiezen dan om bijvoorbeeld docent te worden in het vakgebied huidtherapie. Ze vertelt je alles duidelijk zodat jij weet wat de mogelijkheden zijn.